vineri, 19 februarie 2010

O privire...


Din noianul de amintiri ce mi se revarsa valvartej prin fata ochilor, am ales doar una, poate cea mai importanta, si anume acea amintire, din acea noapte senina de primavara, din acea clipa cand acea privire fugara, plina de subintelesuri, m-a impresurat, m-a invaluit cu ce avea mai frumos si mai sincer. Aceasta privire avea sa ma urmareasca zile, nopti, luni incheiate. Revenea mereu cu o intensitate crescanda, imi alimenta visele, imi dadea sperante, imi aducea o licarire de bucurie, ma ademenea sa inchid ochii cat mai des pentru a o intalni iar, iar, iar...
De ea se leaga totul, de aceea mi se pare cea mai importanta. De la ea a pornit totul... sau nimic (depinde din ce unghi este vazuta situatia si de catre cine). Au mai fost si alte priviri, alte zambete, alte chipuri, alte figuri, alte nopti instelate ca atunci, alte clipe incarcate de semnificatii ca aceea, dar nu au putut avea acelasi impact asupra simturilor mele.
Acea privire va ramane intiparita in sufletul meu pana cand o boare placuta, dulceaga, o va spulbera, odata cu toate amintirile adunate cu ravna in decursul vietii mele. Abia atunci ma voi descatusa de toata tristetea provocata de acea blestemata privire, din acea blestemata clipa a acelei blestemate nopti de primavara.

Un comentariu:

  1. Sensibilitatea este acel ceva intim,aflat undeva in strafundul sufletului.Atat de intim incat se ascunde de rautatea,minciuna,lasitatea,mercantilismul lumii exterioare ,si care,intr-o sfortare de a nu se stinge,se hraneste cu trairile,emotiile si zbuciumul nostru interior. Cu sensisbilitatea te nasti,dar exteriorul o poate pangari prin multele sale trasaturi josnice,si astfel sufletul isi pierde orice farmec,ramanand pustiit,sterp si imun la tot ce e frumos.In cazul tau insa,am deplina incredere ca sensibilitatea care se intrevede atat de clar prin randurile pe care le scrii,nu se va evapora vreodata.Pentru ca spre deosebire de altii,tu o ocrotesti si ii oferi sinceritatea atat de benefica.Bravo!

    RăspundețiȘtergere